Äventyr & upplevelse i västerntema

Parken är något utöver det vanliga och alldeles eget i sitt slag. Att besöka High Chaparral är som att kliva rakt in i Vilda Västern i Amerika. Här finns spännande shower och aktiviteter för hela familjen. Bli en del av äventyret och vaska guld, ta tåget till Old Mexico, kliv ombord på en hjulångare eller ta en ridtur som en äkta cowboy eller cowgirl. Det finns även ponnyridning för de alla minsta i familjen. Ett recept som gör ditt besök spännande, lärorikt och äventyrligt. Så dra på dig bootsen, sadla hästen och ladda knallpulverpistolen. För vistelsen här kommer bli ett äventyr.

Tågresa
Visslan tjuter, lukten av bränt kol och ångan som pyser ut från loket lägger sig som ett tjockt dis över stationen. All aboard! Nu åker vi till Old Mexico. Under resan passerar landskapet förbi i en behaglig takt, du hälsar på de andra passagerarna och ser fram emot att få komma fram till Old Mexico. Men vänta nu. Vad händer? Varför stannar tåget här? Här finns ju ingen station? Paniken kommer krypande och du inser vad som håller på att hända. Det är banditer på spåret!

Guldvaskning
Knock me sideways! Här finns det massa guld. De glimmande kornen må vara svåra att få tag i, men när du har lyckats en gång är du fast. Om du dessutom hittar tillräckligt mycket guld kan du byta in det mot en High-Chaparral-dollar. Det var tufft att vara guldgrävare i Vilda Västern. De behövde ofta försvara sig mot såväl indianer som vilda djur. Och inte nog med det. Guldgrävarna behövde dessutom vara på sin vakt mot gamla kumpaner och konkurrenter som gärna stal guldpåsarna, eller ännu värre lagfarten till guldgruvan. When it comes to gold – trust no one. Not even yourself.

Ponnyridning
If you climb in the saddle, be ready for the ride. Alla cowkids kan ta en ridtur som en äkta cowboy eller cowgirl på våra ponnyhästar.

Nybyggare Sven-Erik
De kluriga och hjälpsamma nybyggarna Sven-Erik och Ester Johanson har flyttat in på High Chaparral. Varje dag ses de snickra på sitt hus och de tar tacksamt emot barnens hjälp.

Kate´s Palace Cancan-skola
Höga bensparkar, effektfulla snurrar och färgglada kjolar – var med på cancan-skola där de tjusiga tjejerna på Kate’s Palace lär dig hur man gör. På med kjolen och häng med. (Kjolar finns att låna för den som vill).

Diligens
Just keep on riding and we will get there. När du tar en tur med diligensen får du uppleva en lugn stund ute på prärien. Med en hastighet mellan sex och elva mil i timmen stormade de fram på Vilda Västerns gator och prärier. Det välkända transportföretaget Wells Fargo & Company hade regler som passagerarna var tvungna att följa för att resorna skulle gå smidigt och trevligt. Samma regler gäller på High Chaparral. Deras diligenser är dessutom handgjorda kopior av Well Fargos godsdiligenser.

Hjulångare
Even cowboys needs a siesta. Njut av en avkopplande stund mitt i äventyret. High Chaparrals hjulångare Natchez finner du vid Wild West Arena som ligger på torget bredvid River City Saloon, på vägen mot Old Mexico. En hjulångare är ett ångfartyg som drivs framåt med hjälp av skovelhjul. Den långsamma farten gör det till en trivsam och lugn aktivitet för hela familjen.

Läs mer här!

Vi rekommenderar följande aktiviteter

Bara på Cosmonova kan du få en så intensiv och hisnande upplevelse. Vårt filmutbud kombinerar kunskap och underhållning och tar med dig dit du kanske annars bara kommer i fantasin.

Museum & Kultur

Tekniska museet

På Tekniska museet kan du experimentera dig till nya smarta idéer i MegaMind, utmana dig själv i Hinderbanan eller upptäcka 100 innovationer. Utöver våra utställningar, kan du även handla kluriga presenter i butiken eller ta en paus i vår restaurang.

Nöjespark

Junibacken

Junibacken är ett barnkulturhus med hjärtat i boken. Med utställningar och teaterföreställningar som bygger på verk av Nordens allra främsta barnboksförfattare vill vi uppmuntra kreativitet och fantasi – och visa vägen till magin mellan sidorna.

Sport & Fritid

The Hook

The Hook är Sveriges första självlysande minigolfbana som tar den traditionella minigolfen till en helt ny dimension. Så fort du sätter foten på The Hook kastas du bakåt i tiden och finner dig i en Pirates of the Caribbean-miljö.

Se världens enda uppstoppade blåval, en imponerande afrikansk elefant, fåglar och fiskar från hela jorden och mycket mer från vår fascinerande natur. Varje dag kan du följa med på en guidad visning jorden runt och upptäck djur från hela världen! Det kommer dessutom bli barnmusikal på Olikta, vid dåligt väder flyttas den in på muséet.

På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, vardagsrummet, läskiga monstret, helikoptern och förstås Milla, Mållgan och farmor. Här kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Varje dag erbjuds barnteater och programinslag som läsning, dans, matte, NO och mycket mer.

Vårt lekland har tre olika temavärldar med tillhörande teatershow. Här kan du hoppa, åka, snurra och leka hur mycket du vill. Mellan leken kan du äta goda rätter eller glass i vår cafeteria. Våra maskotar kommer ut och hälsar på lite då och då!

Är du redo för en middagsupplevelse utöver det vanliga? Stå öga mot öga med prehistoriska dinosaurier och lyssna till rytande ljud. Kreativa meny med farligt god mat för hela familjen tex Megasaurus-stek och oemotståndliga vulkandesserter av choklad.