Gratis sommaraktiviteter i Vasaparken vecka 31

Fantastiskt att parkerna i Stockholms stad anordnar gratis aktiviteter för barnen under sommaren. Vecka 31 erbjuds följande i Vasaparken.

Måndag 31/7: SMC Gokart, 3-kamp. Samling i Vasaparken 13:00. Här är det begränsade platser så anmäl er i parken. Först till kvarn gäller.

Tisdag 1/8: Paddla kanot. Samling i Vasaparken 13:00.

Onsdag 2/8: Vanadisbadet. Samling i Vasaparken 12:00.

Torsdag 3/8: Discgolf. Samling i Vasaparken 13:00. Här är det begränsade platser så anmäl er i parken. Först till kvarn gäller.

Fredag 4/8: Fredagsparty! Kom och festa med de andra barnen och fritidsledarna i parken, DJ plus massa annat skoj. Festen börjar 12:00.

Sprid glädjen till andra barnfamiljer och ha kul tillsammans, tagga dem i kommentaren!

För att barnen ska delta i Vasaparkens aktiviteter ska du som förälder lämna in ett intyg. Du kan hämta intyget i Vasaparkens parklek. När du fyllt i det kan du lämna det till någon av fritidsledarna i Vasaparken. Sedan är de bara att följa med på alla roliga aktiviteter som anordnas! Alla deras aktiviteter är gratis men vissa har ett begränsat antal platser, då är det först till kvarn som gäller.

Läs mer här!

Vi rekommenderar följande aktiviteter

Nöjespark

Junibacken

Junibacken är ett barnkulturhus med hjärtat i boken. Med utställningar och teaterföreställningar som bygger på verk av Nordens allra främsta barnboksförfattare vill vi uppmuntra kreativitet och fantasi – och visa vägen till magin mellan sidorna.

På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, vardagsrummet, läskiga monstret, helikoptern och förstås Milla, Mållgan och farmor. Här kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Varje dag erbjuds barnteater och programinslag som läsning, dans, matte, NO och mycket mer.

Är du redo för en middagsupplevelse utöver det vanliga? Stå öga mot öga med prehistoriska dinosaurier och lyssna till rytande ljud. Kreativa meny med farligt god mat för hela familjen tex Megasaurus-stek och oemotståndliga vulkandesserter av choklad.

På Universeum är varje dag ett äventyr. I det stora huset mitt i Göteborg finns djur, natur, teknik och massor av experiment. På en och samma dag kan du möta apor och sengångare, resa ut i rymden, dyka ner i världshavens djup och vandra genom den svenska vildmarken. Välkommen till Nordens största science center!

En härlig varmvattensbassäng för hela familjen i centrala Malmö. Här erbjuds simskola för barn och baby samt vattengympa för vuxna.

Nöjespark

Gröna Lund

Gröna Lund är Sveriges äldsta nöjesfält och det ligger på Djurgården i Stockholm mycket vackert vid vattnet. Hit går du för att åka karuseller, berg-o-dalbanor, äta allt möjligt gott och även dansa och lyssna på musik. Nöjesfältet är kul för både gammal som ung.

Museum & Kultur

Nordiska Museet

Sport & Fritid

The Hook

The Hook är Sveriges första självlysande minigolfbana som tar den traditionella minigolfen till en helt ny dimension. Så fort du sätter foten på The Hook kastas du bakåt i tiden och finner dig i en Pirates of the Caribbean-miljö.