Gratis sommaraktiviteter i Vasastan vecka 32

Ännu en vecka där Vasaparken anordnar gratis barnaktiviteter i Vasastan. Vecka 32 erbjuds följande aktiviteter.

Måndag 7/8: Bowling. Samling i Vasaparken 13:00.

Tisdag 8/8: Cup cake skapande. Samling i Vasaparken 13:30. Först till kvarn eftersom det är begränsade platser.

Onsdag 9/8: Bounce! Samling i Vasaparken 13:00. Först till kvarn eftersom det är begränsade platser.

Torsdag 10/8: Bio. Samling i Vasaparken 12:30.

Fredag 11/8: Bada borg. Hel dag, samling i Vasaparken 08:15. Först till kvarn eftersom det är begränsade platser.

Sprid glädjen till andra barnfamiljer och ha kul tillsammans, tagga dem i kommentaren!

Alla barn mellan 10 och 15 år är välkomna på Vasaparkens aktiviteter. För att barnen ska delta ska du som förälder lämna in ett intyg. Du kan hämta intyget i Vasaparkens parklek. Lämna sedan intyget till någon av fritidsledarna på plats. Sedan är de bara att följa med på alla roliga aktiviteter som anordnas! Alla deras aktiviteter är gratis men vissa har ett begränsat antal platser, då är det först till kvarn som gäller.

Läs mer här!

Vi rekommenderar följande aktiviteter

Djur

Skansen

Välkommen till djurparken! Här träffar du vilda nordiska djur, lantraser och även en hel del exotiska djur. Lill-Skansen är vår djurpark för de allra minsta.
Aktuellt just nu är julmarknaden

Nöjespark

Gröna Lund

Gröna Lund är Sveriges äldsta nöjesfält och det ligger på Djurgården i Stockholm mycket vackert vid vattnet. Hit går du för att åka karuseller, berg-o-dalbanor, äta allt möjligt gott och även dansa och lyssna på musik. Nöjesfältet är kul för både gammal som ung.

På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, vardagsrummet, läskiga monstret, helikoptern och förstås Milla, Mållgan och farmor. Här kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Varje dag erbjuds barnteater och programinslag som läsning, dans, matte, NO och mycket mer.

Se världens enda uppstoppade blåval, en imponerande afrikansk elefant, fåglar och fiskar från hela jorden och mycket mer från vår fascinerande natur. Varje dag kan du följa med på en guidad visning jorden runt och upptäck djur från hela världen! Det kommer dessutom bli barnmusikal på Olikta, vid dåligt väder flyttas den in på muséet.

Vårt lekland har tre olika temavärldar med tillhörande teatershow. Här kan du hoppa, åka, snurra och leka hur mycket du vill. Mellan leken kan du äta goda rätter eller glass i vår cafeteria. Våra maskotar kommer ut och hälsar på lite då och då!

En härlig varmvattensbassäng för hela familjen i centrala Malmö. Här erbjuds simskola för barn och baby samt vattengympa för vuxna.

Museum & Kultur

Tekniska museet

På Tekniska museet kan du experimentera dig till nya smarta idéer i MegaMind, utmana dig själv i Hinderbanan eller upptäcka 100 innovationer. Utöver våra utställningar, kan du även handla kluriga presenter i butiken eller ta en paus i vår restaurang.

Vi har en lekfull och härlig miljö på The Little Gym i Malmö, men vi har också ett seriöst mål. Därför använder vi vår egenutvecklade filosofi – tredimensionellt lärande – där fysisk aktivitet är ledstjärnan för hela barnets utveckling.