Upptäck Sveriges största nöjescentrum i Stockholm

Har du barn i olika åldrar kan det vara svårt att hitta gemensamma aktiviteter som intresserar dem. Men här finns aktiviteter som passar barn och ungdomar i alla åldrar. Strax söder om Stockholm har ett nytt nöjescentrum öppnat och med sina 20.000 kvm är det ett av Europas störas nöjescenter. Så har du beslutsångest om vad familjen ska hitta på är detta ett bra alternativ. Det är inte långt ifrån Stockholm och har öppet alla dagar på året.

Bowling i cirkusmiljö
Antingen spelar man som vanligt, eller så kan man göra en avatar, lägga upp på Facebook och spara resultaten till nästa gång. Scoringsystemet BES-X Ultimate ska vara världens mest moderna och har förutom Facebook, funktioner som chatt och inbyggda kameror.

Leklandet
Här hoppar, åker och klättrar man så länge man orkar. Det finns tre temavärldar; djungel, undervatten och vinter med kanor, cyklar, bollhav, studsmattor, pulkor, åkringar och klätterställningar.

Laser games
Två lag tävlar mot varandra i tio minuter, galet roligt både för vuxna och barn. Varken farligt eller otäckt men att jaga motståndaren bakom väggar och prång i lätt mörker med blinkande väst och ett lasergevär kickar ändå i gång pulsen!

Trafikskolan
De flesta barn drömmer om att själva få köra bil. Här kan de ”ta körkort” på rekordtid. Efter en kort introduktionsutbildning får de sätta sig bakom ratten till en av de små elbilarna och ratta ut i den uppbyggda trafikmiljön med rondeller, trafikljus och vägskyltar.

Brandskolan
Liknande upplägg som för Trafikskolan, efter en film introduktion får man susa nerför en brandstång och klä på sig stövlar, jacka och hjälm. Sedan är det dags för utryckning i den röda brandbilen! Det gäller att släcka den artificiella elden, efteråt får alla diplom.

Läs mer här!

Vi rekommenderar följande aktiviteter

Museum & Kultur

Tekniska museet

På Tekniska museet kan du experimentera dig till nya smarta idéer i MegaMind, utmana dig själv i Hinderbanan eller upptäcka 100 innovationer. Utöver våra utställningar, kan du även handla kluriga presenter i butiken eller ta en paus i vår restaurang.

På Universeum är varje dag ett äventyr. I det stora huset mitt i Göteborg finns djur, natur, teknik och massor av experiment. På en och samma dag kan du möta apor och sengångare, resa ut i rymden, dyka ner i världshavens djup och vandra genom den svenska vildmarken. Välkommen till Nordens största science center!

Djur

Skansen

Välkommen till djurparken! Här träffar du vilda nordiska djur, lantraser och även en hel del exotiska djur. Lill-Skansen är vår djurpark för de allra minsta.
Aktuellt just nu är julmarknaden

På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, vardagsrummet, läskiga monstret, helikoptern och förstås Milla, Mållgan och farmor. Här kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Varje dag erbjuds barnteater och programinslag som läsning, dans, matte, NO och mycket mer.

Nöjespark

Liseberg

Liseberg är en riktig publikmagnet i Göteborg och hela familjen kan ha roligt här. Det finns karuseller och annat skojigt för alla, både för de riktigt små och lite större barnen upp till de fullständigt orädda tonåringarna. Det finns även massor av utmaningar för oss halvmodiga föräldrar.

Bara på Cosmonova kan du få en så intensiv och hisnande upplevelse. Vårt filmutbud kombinerar kunskap och underhållning och tar med dig dit du kanske annars bara kommer i fantasin.

Nöjespark

Junibacken

Junibacken är ett barnkulturhus med hjärtat i boken. Med utställningar och teaterföreställningar som bygger på verk av Nordens allra främsta barnboksförfattare vill vi uppmuntra kreativitet och fantasi – och visa vägen till magin mellan sidorna.

Vårt lekland har tre olika temavärldar med tillhörande teatershow. Här kan du hoppa, åka, snurra och leka hur mycket du vill. Mellan leken kan du äta goda rätter eller glass i vår cafeteria. Våra maskotar kommer ut och hälsar på lite då och då!