Upptäck Sveriges största nöjescentrum i Stockholm

Har du barn i olika åldrar kan det vara svårt att hitta gemensamma aktiviteter som intresserar dem. Men här finns aktiviteter som passar barn och ungdomar i alla åldrar. Strax söder om Stockholm har ett nytt nöjescentrum öppnat och med sina 20.000 kvm är det ett av Europas störas nöjescenter. Så har du beslutsångest om vad familjen ska hitta på är detta ett bra alternativ. Det är inte långt ifrån Stockholm och har öppet alla dagar på året.

Bowling i cirkusmiljö
Antingen spelar man som vanligt, eller så kan man göra en avatar, lägga upp på Facebook och spara resultaten till nästa gång. Scoringsystemet BES-X Ultimate ska vara världens mest moderna och har förutom Facebook, funktioner som chatt och inbyggda kameror.

Leklandet
Här hoppar, åker och klättrar man så länge man orkar. Det finns tre temavärldar; djungel, undervatten och vinter med kanor, cyklar, bollhav, studsmattor, pulkor, åkringar och klätterställningar.

Laser games
Två lag tävlar mot varandra i tio minuter, galet roligt både för vuxna och barn. Varken farligt eller otäckt men att jaga motståndaren bakom väggar och prång i lätt mörker med blinkande väst och ett lasergevär kickar ändå i gång pulsen!

Trafikskolan
De flesta barn drömmer om att själva få köra bil. Här kan de ”ta körkort” på rekordtid. Efter en kort introduktionsutbildning får de sätta sig bakom ratten till en av de små elbilarna och ratta ut i den uppbyggda trafikmiljön med rondeller, trafikljus och vägskyltar.

Brandskolan
Liknande upplägg som för Trafikskolan, efter en film introduktion får man susa nerför en brandstång och klä på sig stövlar, jacka och hjälm. Sedan är det dags för utryckning i den röda brandbilen! Det gäller att släcka den artificiella elden, efteråt får alla diplom.

Läs mer här!

Vi rekommenderar följande aktiviteter

Nöjespark

Gröna Lund

Gröna Lund är Sveriges äldsta nöjesfält och det ligger på Djurgården i Stockholm mycket vackert vid vattnet. Hit går du för att åka karuseller, berg-o-dalbanor, äta allt möjligt gott och även dansa och lyssna på musik. Nöjesfältet är kul för både gammal som ung.

Vi har en lekfull och härlig miljö på The Little Gym i Malmö, men vi har också ett seriöst mål. Därför använder vi vår egenutvecklade filosofi – tredimensionellt lärande – där fysisk aktivitet är ledstjärnan för hela barnets utveckling.

En härlig varmvattensbassäng för hela familjen i centrala Malmö. Här erbjuds simskola för barn och baby samt vattengympa för vuxna.

Är du redo för en middagsupplevelse utöver det vanliga? Stå öga mot öga med prehistoriska dinosaurier och lyssna till rytande ljud. Kreativa meny med farligt god mat för hela familjen tex Megasaurus-stek och oemotståndliga vulkandesserter av choklad.

På Universeum är varje dag ett äventyr. I det stora huset mitt i Göteborg finns djur, natur, teknik och massor av experiment. På en och samma dag kan du möta apor och sengångare, resa ut i rymden, dyka ner i världshavens djup och vandra genom den svenska vildmarken. Välkommen till Nordens största science center!

Sport & Fritid

The Hook

The Hook är Sveriges första självlysande minigolfbana som tar den traditionella minigolfen till en helt ny dimension. Så fort du sätter foten på The Hook kastas du bakåt i tiden och finner dig i en Pirates of the Caribbean-miljö.

Bara på Cosmonova kan du få en så intensiv och hisnande upplevelse. Vårt filmutbud kombinerar kunskap och underhållning och tar med dig dit du kanske annars bara kommer i fantasin.

Djur

Skansen

Välkommen till djurparken! Här träffar du vilda nordiska djur, lantraser och även en hel del exotiska djur. Lill-Skansen är vår djurpark för de allra minsta.
Aktuellt just nu är julmarknaden